10 Ağustos 2019 Cumartesi

çikolatalı zebra kek tarifi

Damla Çikolatalı Zebra Kek Tarifi Yapılışı Yumurta ve şeker şeker eriyene kadar robotun yüksek devirinde çırpılır. O çırpılırken siz başka malzemeleri hazırlayın unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin. Elenen un yardımı ile kek daha aşırı kabarır. Yumurtalar da oda sıcaklığında olmalı kabarmasına destekçi olur. Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin unu vanilya ve kabartma tozunu zaten beraber elemiştiniz ekleyip robotun alacak devrinde çırpın. Karışımı 2 ye bölün yarısına kakao ekleyip yine çırpın.

Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra Kalıbın ortasına 2 yemek kaşığı sade 2 yemek kaşığı kakaolu harcı olacak ebatta harç bitene kadar dökün birbirinin üstüne tam ortasına dökmeye ilgi edin siz döktükçe yayılacak sonlara doğru yani malzeme azaldıkça 1 er kaşık daha sonra yarım kaşık biçiminde dökün en son ortası asgari kalsın diye arkasından bir mangal çubuğu yahut ucu sivri bir bıçakla öncelikle samimi dışa ardından aralarındaki boşluklara da dıştan içe doğru çizikler atın. Bu genişlik almasını sağlayacak bittiğinde çiçek deseni çıkacak. Çizdiğiniz alanın üstüne aralıklarla damla çikolata sıralayın. Ben böyle yaptım türü bozulmasın daha dikkat çekici gözüksün diye isterseniz serbest atabilirsiniz. yemek tarifleri Kalıbı masaya bir kaç kez vurun hava kabarcıkları çıksın. Daha büyüleyici kabarsın 175 derece fırında 45 dakika alt üst kısmında pişirin. Herkesin fırını farklı olabilir kurdan testi pişmeye yakın daima yapın. Yuvarlak düz şekilde kırk kalıbı olmadan borcam da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder